Tips om veilig te werken in de cloud

veilig werken in de cloud

Een online werkomgeving kan heel handig zijn voor bedrijven. Je kunt hiermee gemakkelijk documenten opslaan zonder een speciale ruimte in te richten op het kantoor. Ook is het hierdoor mogelijk om overal bij de gegevens te komen. Het is hierdoor makkelijker om thuiswerk in te richten. Soms hoor je echter dat er wel eens dingen fout gaan met bedrijfsgegevens. Het is daarom nodig om een aantal dingen te doen om zo veilig mogelijk data op te halen en op te slaan.

Vind een goede cloud service

Het veilig ophalen en opslaan van data begint met een goed beveiligde cloud service. Data moet ergens opgeslagen worden. Het is belangrijk dat onbevoegden er niet makkelijk bij kunnen komen. Een online werkomgeving op Detron.nl kun je bijvoorbeeld gebruiken om veilig data op te slaan met extra beveiligingsstappen zodat de gegevens goed beschermd worden. Een goede encryptie van de data zorgt ervoor dat dit niet makkelijk traceerbaar wordt. Ook wanneer iemand toegang heeft gekregen tot de data, is dit vergrendeld met een ingewikkelde encryptie die eerst ontcijferd moet worden.

Maak gebruik van een veilige internetverbinding

Het opslaan en ophalen van informatie vereist een goede internet verbinding. Via een internetverbinding kan iemand echter de verbinding traceren naar het datacenter waar de gegevens zijn opgeslagen. Om dit te voorkomen is het nodig om jezelf niet traceerbaar te maken. Vooral het gebruiken van openbare netwerken vergroot de kans dat je getraceerd wordt. Iedereen die gebruik maakt van dit netwerk heeft namelijk de mogelijkheid om al jouw internet activiteiten in de gaten te houden. Het gebruiken van een VPN is vaak de beste manier om online veilig te blijven.

Beveiligen van apparaten

Het is belangrijk dat apparaten die toegang hebben tot de data goed zijn beschermd. Het downloaden van de verkeerde programma’s maakt het namelijk mogelijk dat via jouw apparaat toegang gekregen kan worden tot de bedrijfsgegevens. Zorg er daarom voor dat er slechts een beperkt aantal apparaten er toegang tot hebben en dat deze apparaten zijn voorzien van voldoende beveiliging. Op Detron.nl worden alle tools gegevens om je data zo veilig mogelijk te houden.