Tips om via Youtube te livestreamen

Tips om via Youtube te livestreamen

Tegenwoordig kun je niet alleen maar dingen uploaden op YouTube, je kunt ook live met je kijkers communiceren via dit platform. YouTube is de op dit moment de meest gebruikte manier om online via internet video’s te kijken. Het is één van de eerste mainstream platformen die gebruik maken van livestreams. Om zelf deze evenementen te kunnen livestreamen moet je wel weten hoe dit moet.

Een livestream starten

Om te livestreamen op youtube  is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je account van YouTube goed functioneert. Je hebt een locatie nodig waarop je kunt livestreamen en de verbinding goed genoeg is om dit te kunnen delen met anderen. Als dit geregeld is is het verstandig om de livestream van tevoren aan te kondigen zodat er meer mensen bij het evenement komen kijken. Vervolgens zul je livestreaming in moeten schakelen om er zo voor te zorgen dat het mogelijk is om live te streamen via jouw YouTube account.

Details over je livestream

Het is belangrijk om je encoder in te stellen. Dit doe je door coderingssoftware van derden te installeren zodat je deze kunt gebruiken om te livestreamen. Welke encoder je nodig hebt is afhankelijk van hoe je van plan bent je evenement te livestreamen. Als je dit hebt gedaan is het tijd om te werken aan de stream zelf. Je moet ervoor zorgen dat de stream een goede pakkende titel heeft om zoveel mogelijk kijkers aan te trekken. Ook kun je nog een hoop toevoegen aan de beschrijving over het evenement. Je kunt laten weten waar het evenement over gaat en wat er gaat plaatsvinden gedurende de periode die je gaat livestreamen. Het is verstandig om voordat je online gaat eerst een testronde te doen om onnodige fouten te voorkomen. Zo kun je rustig controleren of alles goed is met de livestream zonder last te hebben van enige stress.