Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

Tips voor het organiseren van een bedrijfsuitje

Doen jij en je team regelmatig iets leuks of mag het van jullie wel iets vaker? Dan is het tijd om eens iets leuks te organiseren voor jou en je team! Of jullie nu echte avonturiers zijn of houden van een rustige activiteit, bij Flitz Events kan het allemaal. Speciaal daarom nemen we je in dit artikel mee in hoe jij nu het beste een uitje kunt organiseren. Het lijkt namelijk heel eenvoudig, maar je zult merken dat wanneer je eenmaal bezig bent, hier best nog wel wat wat haken en ogen aanzitten. Doe er je voordeel mee dus.

Gebruik een datumprikker

Vooral wanneer je met een flinke groep collega’s bent, kan het prikken van een geschikte datum soms een flinke klus zijn. Het is daarom dus ook aan te raden om ver van te voren al een datumprikker de deur uit te doen. Zorg er hierbij ook voor dat je niet teveel opties geeft, aangezien het dan nog een lastige keuze kan worden. Meestal zal een week of 6 voldoende moeten zijn om ervoor te kunnen zorgen dat je bijvoorbeeld oppas hebt voor de kinderen. Onverwachte zaken of dingen die al heel lang gepland staan wordt uiteraard een ander verhaal.

Inventariseer de wensen

Ben jij verantwoordelijk voor het organiseren van het bedrijfsuitje dit jaar? Dan is het wel handig om je oor eens bij verschillende personen ten luistere te leggen. Je wilt natuurlijk wel een uitje organiseren waar iedereen iets aan heeft. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op een uur paintballen. Zorg er dus voor dat je iets doet wat toegankelijk is voor iedereen, maar tevens ook goed is voor de teambuilding. Zo is een dagje allerlei activiteiten doen op het strand bijvoorbeeld ontzettend leuk. Zo is een bedrijfsuitje Scheveningen geschikt voor iedereen. Gaan jullie toch iets doen wat voor bepaalde mensen te heftig blijkt, dan kunnen ze rustig aan de zijlijn toekijken om vervolgens bij het volgende onderdeel weer te kunnen aansluiten.

Denk aan het budget

Er zijn bedrijven die een bepaald budget ter beschikking stellen voor een uitje. Als dit niet het geval is, dan is het wel belangrijk om hier toch enigszins rekening mee te houden. Wanneer het namelijk wat aan de hoge kant is, dan loop je het risico dat er mensen zijn die om die reden misschien wel afhaken. Je doet er daarom dus ook verstandig aan om het of bespreekbaar te maken met je collega’s of een relatief laagdrempelig bedrag te hanteren, waarvan je zeker weet dat iedereen dit moet kunnen ophoesten.