Veiligheid in een school met een patchkast

Veiligheid in een school met een patchkast

Scholen hebben tegenwoordig behoorlijk kostbare apparatuur in huis. Een patchkast is een goede oplossing. De tijd dat het kopieerapparaat en de printer het meest kostbare item in het pand waren ligt achter ons. De reden hiervan is dat een chromebook tot de standaarduitrusting behoort van basisschool scholieren. Het gaat om kostbare apparaten die onmisbaar zijn geworden in het hedendaagse onderwijs. Kinderen hebben ieder een eigen chromebook om een belangrijk deel van hun schoolwerk te kunnen maken. De apparaten gaan aan het eind van de dag niet mee naar huis maar blijven op school. 

Een veilige plek voor apparatuur 

Aan het eind van de lesdag worden alle chromebooks weer ingenomen waarna ze worden opgeladen. Dat is iets wat onder andere gebeurt in een patchkast. Een patchkast is een kast die multifunctioneel is en die speciaal is gemaakt voor het veilig bewaren van een netwerk in school. Door meerdere sleuven of rails is er een installatie gemaakt waardoor de chromebooks gelijk worden opgeladen in de nacht waarna ze weer klaar zijn voor gebruik de volgende dag. Deze kast is dan ook een plek die heel belangrijk is in een school. 

De veiligste manier van laden 

Chromebooks die in een patchkast worden geladen zijn optimaal beveiligd. Op het moment waarop er een probleem plaatsvindt zoals oververhitting van het laadbord in de patchkast zal het hele systeem worden uitgeschakeld waardoor er geen beschadiging aan de kostbare chromebooks kan plaatsvinden. Daarnaast is het een manier van laden waarbij de chromebooks niet vol kunnen komen te zitten met stof. Doordat het gaat om een kast die je stofvrij kan afsluiten zijn de chromebooks veilig opgeborgen. Oververhitting door stof in het apparaat is dan ook nagenoeg uitgesloten. 

Een systeem waarbij alle apparatuur op het internet is aangesloten 

Updates aan chromebooks wil je uiteraard niet onder schooltijd hebben. Niemand is erbij gebaat dat een chromebook opeens midden onder schooltijd een langer durende update nodig heeft. Dat is dan ook gelijk de reden waarom de apparatuur ook tijdens het opladen in de nacht op het netwerk blijft aangesloten. Op die manier kunnen belangrijke updates in de avond en nacht worden uitgevoerd waardoor het onderwijs niet in gevaar komt. Dat kan alleen omdat een patchkast is gemaakt om een computernetwerk te kunnen huisvesten. Een standaard kast is geen optie omdat er op die manier geen contact met het internet mogelijk is. 

Zaken waar je aan denkt bij een patchkast 

Ga je een patchkast kopen voor bijvoorbeeld een school dan moet je eraan denken dat je de juiste maat koopt. Bij chromebooks moet je dan ook goed kijken naar de maat van de kast. De standaardmaten van deze kasten zijn 10 en 19 inch. Kijk dus goed naar de grootte van de chromebooks die worden gebruikt voor je kasten gaat aanschaffen. De apparatuur moet op een veilige manier worden opgeborgen in de kast. Bij een grotere inchmaat krijg je uiteraard ook te maken met een grotere patchkast. Goed om aan te denken wanneer er ruimte in de school moet worden vrijgemaakt voor de patchkasten.