Vier tips om jouw website te verbeteren

website verbeteren

De concurrentie op de markt lijkt vrijwel dagelijks toe te nemen. Het wordt voor personen steeds makkelijker om een eigen onderneming op te starten, waardoor het totaal aantal ondernemingen de afgelopen tijd erg hard is gestegen en heeft geleid tot een toename van de concurrentie. Tja, dan zit er nog maar één ding op. De aandacht van de consument krijgen. Maar hoe doe je dat?

Als bedrijf is het essentieel om het vertrouwen van de consument te winnen. Zodra een consument vertrouwen heeft in een bedrijf, zal de kans dat hij of zij een product of dienst aanschaft bij het betreffende bedrijf vergroten. Het vertrouwen is op een simpele manier te winnen: een betrouwbare, goedwerkende website. Hieronder zijn vier tips om jouw website in korte tijd te verbeteren.

Zorg voor een kloppende homepage

De homepage is hoogstwaarschijnlijk waar de consumenten voor het eerst in contact komen met jouw bedrijf. De homepage kan hierdoor beschouwd worden als visitekaartje. Om de gebruiksvriendelijkheid centraal te zetten, en daarmee de klant tevreden te stellen, is het belangrijk dat de homepage overzichtelijk is. Laat in één klap alle duidelijke informatie zien, zodat de klant direct voldoende informatie krijgt.

Houd het overzichtelijk

Na het lezen van bovenstaande tip ben jij hoogstwaarschijnlijk in staat om alle informatie op de voorpagina te delen. ‘Hoe meer, hoe beter’. Toch is dit niet verstandig. De vele informatie kan overweldigend zijn voor de lezer, waardoor hij of zij afhaakt. Om deze situatie te voorkomen, is het verstandig om de belangrijkste informatie te delen op de voorpagina en verdere informatie op te splitsen in verschillende pagina’s op de website.

Zorg voor een goede navigatie

Als consument is het erg frustrerend om te verdwalen op een website. Na een aantal keer doorgeklikt te hebben, kan het op een onoverzichtelijke website een grote opgave worden om terug te komen op de gewenste pagina. Het is verstandig om dit probleem te verhelpen door aan te geven waar de bezoeker zich bevindt en hoe diegene daar gekomen is. Indien jij niet beschikt over de nodige kennis om deze functie in te schakelen, is het wellicht verstandig om een programmeur te laten helpen. Er zijn veel verschillende programmeurs, al zal een backend ontwikkelaar of front end developer jou goed kunnen helpen.

Mobiel toegankelijk

Tegenwoordig is vrijwel iedereen voorzien van een smartphone waar men dagelijks dingen opzoekt. Hierdoor kijkt men ook regelmatig via een mobiel op websites. Om consumenten aan te trekken en te behouden, is het verstandig om jouw website ook toegankelijk te maken voor smartphones.