Voor welke banen staan de meeste vacatures open?

vacatures

Wanneer je een keuze moet maken met wat je gaat studeren vraag je je misschien af in welke sector je een goede baangarantie hebt. Dit geldt niet alleen wanneer je een keuze moet maken voor je studie maar ook als je je bijvoorbeeld wilt bijscholen of omscholen. Toch weet je niet van te voren of dit dan ook daadwerkelijk gaat helpen wanneer je daadwerkelijk op zoek bent naar een baan. Je weet namelijk niet wat de economie gaat doen en hoeveel mensen op dit moment dezelfde studie volgen. Daarbij zijn er ook vaak vacatures die niet zomaar overal op internet staan. Ook al is er een tekort in heel veel sectoren, willen ze wel goed personeel. Daarom staan veel vacatures nog bij een uitzendbureau. Zo kan je denken aan uitzendbureau technisch personeel.

Technische sector

Het is al jaren een feit dat in de technische sector niet genoeg personeel is maar wel meer dan genoeg banen. Hierdoor maak je met een technische opleiding een grote kans in de markt. Buiten dat kan je ook goede werkvoorwaarden en loon verwachten. Dit allemaal om mensen aan te trekken om iets in de technische kant te doen. Voor deze vacatures kan je het beste naar een uitzendbureau technisch personeel. Zo maak je een grotere kans op een goede baan in de buurt.

Juist omdat er zoveel verschillende soorten banen in de technische sector zit heb je eigenlijk voor bijna elk onderdeel te korten. Hierdoor zijn er verschillende uitzendbureau technisch personeel om deze tekorten hopelijk op te vullen. Dit doen ze onder andere via een technisch detacheringsbureau.

Onderwijs

Buiten de technische sector heeft het onderwijs ook aardig wat vacatures openstaan. Bij het onderwijs kan je vaak via je stage gelijk doorstromen als docent maar wanneer je dit niet ziet zitten kan je ook gemakkelijk online vacatures vinden. In vergelijking met de technische sector maakt het onderwijs geen gebruik van uitzendbureaus en detacheringsbureaus. Sterker nog, het onderwijs gaat steeds meer reclame maken via social media om personeel aan te trekken. Dit zullen wij bij de technische afdeling niet snel zien, waardoor de detacheringsbureau nog wel een tijdje zal bestaan.