De voordelen van een sta-zit bureau

voordelen zit sta bureau

Met een sta-zit bureau kunt u staand aan uw “bureaubaan” werken in plaats van in een stoel te zitten. Ze kunnen op maat worden gemaakt of u kunt een gewoon bureau kosteloos ombouwen tot een sta-zit bureau door uw computer hoger te plaatsen. Of maak gebruik van de dual monitorarm om aan u bureaustoel te bevestigen. De verkoop van deze bureaus is de afgelopen jaren enorm gestegen; in veel gevallen zijn hun verkopen ver voorbij die van conventionele bureaus.

Het is waar dat één van de voordelen van een sta-bureau is dat het u kan helpen gewichtstoename te voorkomen of zelfs te verliezen.

Onderzoek toont aan dat:

• Zittend verbranden proefpersonen 80 calorieën / uur – ongeveer hetzelfde als typen of tv kijken
• Tijdens het staan was het aantal verbrande calorieën slechts iets hoger dan tijdens het zitten – ongeveer 88 calorieën / uur
• Wandelen verbrandde 210 calorieën / uur

Met andere woorden, als u drie uur lang een sta-bureau gebruikt, verbrandt u 24 extra calorieën, ongeveer hetzelfde aantal calorieën in een wortel. Maar als u tijdens uw lunchpauze slechts een half uur loopt, kunt u elke dag 100 extra calorieën verbranden.

Voordelen van een zit sta bureau

Hoewel een nieuwe studie suggereert dat een sta-bureau waarschijnlijk niet helpt bij het afvallen of het vermijden van gewichtstoename, kunnen er andere voordelen zijn van een sta-bureau. Voorstanders deze bureaus wijzen op onderzoeken die aantonen dat na een maaltijd de bloedsuikerspiegel terugkeert naar normaal. En staan, in plaats van zitten, kan het risico op schouder- en rugpijn verminderen.

Andere potentiële gezondheidsvoordelen van een zo’n bureau worden verondersteld op basis van de bevinding dat lange uren zitten verband houden met een hoger risico op

• zwaarlijvigheid
• diabetes
• hart-en vaatziekte
• kanker (vooral kanker van de dikke darm of de borst)
• voortijdige dood

De Impact

Maar ‘niet zitten’ kan veel verschillende dingen betekenen – lopen, ijsberen of gewoon staan – en zoals de nieuwe studie over energieverbruik aantoont, zijn de gezondheidseffecten hiervan mogelijk niet hetzelfde. Voor de meeste van deze potentiële voordelen zijn er nog geen rigoureuze onderzoeken naar bureaus uitgevoerd. De werkelijke impact op de gezondheid dus niet zeker.