Voordelen van VoIP voor bedrijven

VoIP

De telefoonlijn zoals we deze van vroeger kennen, die is er natuurlijk al bijna niet meer. De meeste bedrijven maken namelijk vandaag de dag gebruik van VoIP ‘Voice over IP’ of terwijl, telefonie via de internetlijn. Dit biedt namelijk tal van voordelen. Welke voordelen VoIP allemaal biedt, hebben we hieronder voor je verder uitgelicht. Wellicht is het goed, dat wanneer jouw bedrijf nog geen gebruik maakt van VoIP, je toch eens de mogelijkheden gaat onderzoeken.

Altijd bereikbaar

In de huidige tijd is het natuurlijk praktisch ondenkbaar dat je niet bereikbaar bent. Ondanks het feit dat het af en toe best prettig is, is het natuurlijk voor de grote bedrijven een absolute no-go. Door gebruik te maken van VoIP maakt het niet meer uit of je nu thuis, op kantoor zit of onderweg bent. Doordat je belt over je data verbinding ben je dus altijd bereikbaar.

Flexibel

Een ander bijkomend voordeel van het gebruik van Voice over IP, is dat je een stuk flexibeler bent. Je kunt namelijk op ieder gewenst moment opschalen wanneer dat nodig is, maar ook afschalen wanneer het rustiger wordt. Ideaal voor tijdens bijvoorbeeld de drukke periodes van je bedrijf. Iets wat met een normale telefoonlijn natuurlijk niet zomaar even kan.

Geen last van allerlei kabels

In de huidige tijd waar het meeste draadloos kan, is een telefoonkabel natuurlijk een doorn in het hoog. Doordat je middels het internet belt, heb je geen telefoon kabel meer nodig, waardoor je dus een kabel minder in het kantoor hebt liggen. Daarnaast biedt het je ook de mogelijkheid om verschillende gesprekken te kunnen voeren tegelijkertijd. Wel heb je hiervoor natuurlijk afzonderlijke accounts en ook handhelds nodig. Waar je met de telefoonkabel namelijk maar één gesprek kon voeren, is dit met VoIP dus oneindig.

Is VoIP iets voor mij?

Op de vraag of VoIP iets voor jou is, is lastig antwoord te geven. Wel is het raadzaam om eens contact op te nemen met de specialisten van Gflex om samen te kijken hoe jouw huidige situatie er nu uitziet en waar er ruimte is voor eventuele verbetering.