Waarom een mbo opleiding leisure niveau 3 volgen?

mbo opleiding

Ben jij iemand die zich helemaal thuis voelt in een dynamische branche waarin gastvrijheid van het grootste belang is? Vind jij het leuk om mensen van een onvergetelijke vrijetijdsbesteding te voorzien en hiervan een unieke belevenis te maken? Dan is een MBO opleiding leisure niveau 3 zeker wat voor jou! Na het volgen van deze opleiding ben jij er helemaal klaar voor om in te stappen in een snel groeiende bedrijfstak.

Wat houdt de leisure branche in?

Leisure is een verzamelterm voor een veelzijdigheid aan commerciële vrijetijdsvoorzieningen. Dit is een vrij brede definitie van een sector dat zich richt op onder andere vermaak, winkels, horeca, cultuur en recreatie. De leisure sector is een snel groeiende, bedrijfstak. Dit komt omdat de mensen steeds minder vrije tijd hebben maar er wel sprake is van een toegenomen welvaart. Dit betekent in de praktijk dat er veel waarde wordt gehecht aan een prettige vrijetijdsbesteding. Door de toegenomen welvaart vinden mensen het belangrijk dat hun vrijetijdsbesteding een onvergetelijke maar unieke belevenis wordt. Vind jij het leuk en beschik jij over de capaciteiten om voor het bekende ‘wow-effect’ te zorgen? Dan is een MBO opleiding leisure niveau 3 zeker een aanrader voor je.

Hoe ziet een MBO opleiding leisure niveau 3 eruit?

Als je in de leisure branche werkzaam bent, zul je zelfstandig in staat moeten zijn om je gasten (op bijvoorbeeld een camping- of bungalowpark, hotel of attractiepark) een dag aan te bieden om nooit meer te vergeten. Hiervoor beschik je over een vrolijk- en creatief karakter in combinatie met organisatietalent en samenwerkingsvaardigheden. Een MBO opleiding leisure niveau 3 brengt je uiteraard op deze laatstgenoemde vaardigheden bij. Deze vaardigheden worden je niet alleen bijgebracht op school maar uiteraard ook in de praktijk. Een MBO niveau 3 opleiding is immers een echte vakopleiding waarin je in twee jaar wordt klaargestoomd om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren. De theorie die je leert tijdens deze kun je meteen in de praktijk toepassen. Als je kiest voor een goed opleidingsinstituut voor het volgen van een MBO leisure niveau 3 opleiding, krijg je begeleiding van docenten die zelf veel ervaring hebben in de leisure branche. Zij leren jou alle kneepjes van het vak en bieden jou dé perfecte voorbereiding om door te groeien tot een ware professional op gebied van vrijetijdsbesteding. Een snel groeiende bedrijfstak waarin je (zoals je nu weet) enorm veel mogelijkheden hebt.