Waarom iedereen een beveiligingscamera zou moeten hebben

beveiligingscamera

In de moderne tijd zijn we constant bezig met elkaar in de gaten houden. Onze telefoons weten waar we ten alle tijden zijn, google luistert onze gesprekken af en als we het internet moeten geloven heeft iedere persoon een persoonlijke FBI-agent. Een voordeel van deze toegenomen kwaliteit in digitalisatie is wel de beveiligingscamera. Niet alleen maken deze camera’s het veel makkelijker om criminelen te pakken, ook zorgen ze voor een gevoel van veiligheid onder mensen. Vandaag de dag is het ook mogelijk om zelf een beveiligingscamera in je huis te hebben. Er zijn verschillende redenen waarom iedereen baat heeft bij een beveiligingscamera.

Veiligheid

Ten eerste zorgen beveiligingssystemen zoals beveiligingscamera’s en een alarmsysteem voor een gevoel van veiligheid. Zo kun je een beveiligingssysteem in je huis plaatsen dat je altijd een melding stuurt wanneer er iets verdachts gebeurt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een camera beweging oppikt wanneer je niemand zou verwachten, of dat het systeem geluiden opmerkt. Tevens kun je je beveiligingssysteem aanvullen met extra maatregelen die getroffen worden wanneer er een melding opduikt van verdachte activiteit. Hierdoor kun je hopelijk wat rustiger en met een veiliger gevoel het huis uit, wetende dat alle maatregelen zijn getroffen om ervoor te zorgen dat je huis beveiligd is.

Inbrekingen

Niet alleen zorgen beveiligingssystemen en beveiligingscamera’s voor een veilig gevoel. Ook zijn ze erg nuttig en soms noodzakelijk om uw huis veilig te houden. Vandaag de dag wordt er om de haverklap bij mensen ingebroken. De reden hiervoor is vaak een gebrekkig beveiligingssysteem, of misschien zelfs helemaal geen beveiliging. Ook zijn deursloten niet altijd meer genoeg om dieven buiten te houden. Zo kunnen deuren vaak vrij makkelijk geopend worden met slechts een pasje. Beveiligingssystemen zijn speciaal gemaakt om kwalitatieve beveiliging te garanderen, waardoor je er zeker van kunt zijn dat het inbrekers buiten houdt en je waardevolle spullen beveiligd houdt.

Afschrikken

Een andere reden dat iedereen een beveiligingscamera zou moeten hebben, heeft meer een psychologische oorsprong. Dit komt namelijk door het feit dat inbrekers en dieven vaak afschrikken van beveiligingssystemen. Zo zijn talloze huizen, panden en winkels vandaag de dag voorzien van een sticker. Hierop staat vaak iets in de trant van ‘dit pand is elektronisch beveiligd’ wat impliceert dat er een alarmsysteem afgaat wanneer iemand het pand betreedt die geen toegang heeft. Hierdoor hoef je niet alleen minder bang te zijn voor mensen die willen inbreken. Ook kun je er zekerder van zijn dat minder mensen überhaupt zullen inbreken, omdat ze bang zullen zijn voor het mogelijke alarmsysteem.

Regels

Naast alle voordelen van een persoonlijke beveiligingscamera en alarmsysteem, gelden er wel een paar wettelijke regels als je er eentje zou willen aanschaffen. De belangrijkste regel die geldt is dat een beveiligingscamera alleen uw eigen bezittingen mag filmen. Uw camera mag dus niet de huis, tuin of objecten van bijvoorbeeld de buren filmen. Hierdoor bent u vrijwel gelimiteerd tot uw eigen voor- en achtertuin, en bijvoorbeeld uw eigen huis. Deze regel geldt ook voor openbare wegen, parkeerplaatsen en zelfs de stoep. Dit heeft allemaal te maken met de privacyregeling. Als u rekening houdt met deze wettelijke regels, kunt u uw huis beveiligen met een camera.