Waarom kun je beter voor ergonomische kantoormeubelen kiezen?

ergonomische kantoormeubelen

Mensen die zittend werken en dus op kantoor of in fabrieken werkzaam zijn, lopen door de zittende houding eerder risico op het ontwikkelen van rug-, schouder- en nekklachten. Zeker op het moment dat de werkhouding niet correct is, kan het personeel hier erg veel last van krijgen. Als werkgever maar ook als personeelslid kun je hier iets aan proberen te doen. Je zou namelijk het idee voor ergonomische kantoormeubelen kunnen pitchen. In deze blog lees je op welke manier je kunt bijdragen aan een betere lichaamshouding op kantoor en uit welk type ergonomische kantoormeubelen je kunt kiezen.

Op welke manier kun je bijdragen aan een gezonde en goede houding op kantoor?

Wist je dat je een goede ergonomische bureaustoel op elk punt zelf in zou moeten kunnen stellen? Zowel de hoogte van de zitting, de stand van de rugleuning en de armsteunen moeten allemaal handmatig aan te passen zijn. Wanneer je voor een ergonomische bureaustoel kiest, wordt je lichaam beter ondersteund, waardoor je minder lichamelijke klachten ontwikkelt. Verder kun jij je veel beter concentreren als je in de juiste werkhouding aan het werk bent, aangezien je dan geen irritante pijn in je nek, rug of schouders zal ervaren, wat je af kan leiden. De ergonomische bureaustoel is voor iedereen geschikt en kan op ieder gewicht en elke lichaamslengte perfect afgesteld worden.

Uit welk type ergonomische kantoormeubelen kun je kiezen?

Wist je dat je voor een ergonomisch werkmilieu kunt zorgen door met flexwerkplekken te werken? Kies bijvoorbeeld voor een aantal zitsta bureau mogelijkheden, die je allemaal in een andere stand in je kantoorpand plaatst. Willen je werknemers staand werken? Dan pakken ze een bureau dat hoog is en willen ze liever zitten? Dan kiezen ze voor de lage variant. Wanneer je gedurende de dag een aantal keer van werkplek wisselt, is dit direct al veel beter voor je lichaamshouding. Verder zou je voor bureaufietsen, bureau loopbanden, ergonomische muizen en toetsenborden of ergonomische bureaustoelen kunnen kiezen. Soms kun je het design helemaal naar jouw smaak laten samenstellen.

Hoewel de meeste ergonomische kantoormeubelen er niet bepaalt hip uitzien, begint daar steeds meer verandering in te komen. Sommige merken richten zich op beter uitziende, moderne en hippe ergonomische kantoormeubelen. Je wil natuurlijk wel een visueel aantrekkelijke werkplek maken, die ook nog eens gezonder is voor de werknemers!