Wat is een NDIX verbinding en waarom is het handig?

NDIX verbinding

Tegenwoordig is het voor ieder bedrijf van belang om gebruik te maken van een goede internetverbinding. Dat komt doordat je allerlei zaken via het internet kunt en soms zelfs moet regelen. Het is daarom erg slim om als eigenaar van een bedrijf op zoek te gaan naar een manier om een betere internetverbinding te krijgen. Hierbij gaat het niet alleen om de snelheid van het internet, maar ook om de bandbreedte.

Een NDIX verbinding voor je bedrijf

Er zijn veel verschillende manieren waarop jij als bedrijf verbonden kunt zijn met het internet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van een NDIX verbinding. Dit is een speciale manier van verbinden met het internet. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van NDIX als je geen bedrijf hebt. Dat is namelijk een verbinding die speciaal gemaakt is voor bedrijven. Als particulier heb je hier dan ook vrij weinig te zoeken aangezien alles gericht is op zakelijk gebruik. Het is voor eigenaren van een bedrijf slim om eens te kijken naar de mogelijkheid om over te stappen op internet via NDIX. Dit is een verbinding die zowel in Nederland als in enkele deelstaten van Duitsland gebruikt kan worden. Deze verbinding is in 2001 tot stand gekomen op de Universiteit van Twente.

De voordelen van een NDIX verbinding

Het is voor veel bedrijven echt een uitkomst om gebruik te maken van NDIX. Dit is een verbinding die dezelfde snelheid heeft als glasvezel Arnhem, maar je kunt hier als bedrijf gebruik maken van de bandbreedte die jij nodig hebt. Hier zit geen limiet op! Daarnaast heeft het gebruiken van deze verbinding voor je bedrijf nog een hoop andere voordelen. Zo is het bijvoorbeeld fijn om gebruik te kunnen maken van de marktplaats die bij dit netwerk hoort. Het gaat hierbij niet om de marktplaats die iedereen kent, maar het is een vergelijkbaar principe. Eigenlijk is het enige verschil het feit dat er geen tweedehands spullen worden verkocht, maar dat er ICT-oplossingen worden aangeboden. Dit kan voor bedrijven die veel met het internet en ICT te maken hebben erg fijn zijn.

Waarom is een goede internetverbinding zo belangrijk voor bedrijven?

Als je geen eigen bedrijf hebt, kan het lastig te begrijpen zijn waarom bedrijven een goede internetverbinding nodig hebben. Bij sommige bedrijven is dit vrij logisch, maar er zijn ook veel bedrijven die ogenschijnlijk niets met het internet te maken hebben. Het is ook voor dit soort bedrijven van belang om gebruik te maken van een goede en veilige internetverbinding aangezien er veel gegevens zijn die niet gelekt mogen worden. Daarom is het van belang dat je goed nadenkt over wat voor internetverbinding jouw bedrijf gebruikt. Als je twijfelt over de veiligheid van deze verbinding, is het misschien een goed idee om eens een expert uit te nodigen zodat deze hiernaar kan kijken. Op deze manier weet je zeker dat er geen gegevens gelekt kunnen worden waardoor alle gevoelige informatie van je bedrijf veilig is.