Wat is payrolling en hoe werkt het?

Wat is payrolling

Tijd en geld besparen? Dit kan door de salarisadministratie van je bedrijf uit te besteden maar je kan ook een stap verder gaan en een payrolling bedrijf inschakelen. Als je je salaris administratie uitbesteed dan ben jij nog steeds juridisch werkgever van je werknemers. Bij een payrolling bedrijf gaat dit dus nog een stap verder en wordt het payrolling bedrijf de juridisch werkgever van jou werknemers. Dus op papier zijn dan jouw werknemers in dienst bij het payrolling bedrijf.

Taken van een payrolling bedrijf

Het payrolling bedrijf neemt erg veel taken van je over. Omdat zij nu de juridische werkgever zijn van jouw werknemers komt een groot deel van de personeelsadministratie en zaken nu voor hun rekening. Denk hierbij aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten, jaaropgaven, ontslagprocedures en noem zo maar op. Ze zijn altijd op de hoogte van de laatste CAO en wetswijzigingen waardoor alle procedures up to date verlopen en jij je nergens druk over hoeft te maken. Uiteraard bepaal jij nog steeds wie er wordt aangenomen binnen jouw bedrijf en wanneer. Ook zijn de hoogtes van de salarissen nog steeds aan jou om te bepalen. Interne zaken en functioneringsgesprekken zal je ook nog steeds zelf met je werknemers voeren. Zo blijf je een persoonlijke band met je personeel onderhouden maar geef je de administratie en zakelijke regelingen uit handen.

Wanneer is een payrollbedrijf handig?

Eigenlijk is een payrolling bedrijf voor elk bedrijf of branche wel handig omdat het jou werk uit handen neemt en kostbare tijd oplevert. Je weet altijd vooraf wat de aankomende kosten gaan bedragen en kan hier naar plannen en budgetteren. Ook contact met instanties zoals het UWV of de belastingdienst gaat dan via het payrolling bedrijf dus daar heb je ook geen zorgen meer over. Voor je personeel verandert er niet zoveel en hebben ze een professioneel bedrijf om op terug te vallen voor vragen over hun loon. Het lijkt misschien of je kosten omhoog gaan door het in de arm nemen van een payrolling bedrijf maar hierdoor worden je financiën weer een stuk overzichtelijker waardoor je ook beter kan zien waar je kan besparen binnen je bedrijf.

Overtuigd van de voordelen van het inschakelen van een payrollbedrijf? Vraag bij Matrix Backoffice naar de mogelijkheden. Als ervaren payrollbedrijf weten zij als geen ander wat payrolling voor jouw bedrijf kan betekenen.