Wat moet je niet vergeten bij het inrichten van een kantoor

Verbeter de akoestiek op kantoor

De inrichting van een kantoor is een stuk belangrijker dan veel mensen zich doen beseffen. Een open kantoorruimte kan een slechte akoestiek hebben en leiden tot verschillende problemen en klachten. De indeling van kantoor heeft dus veel invloed op de productiviteit van de werknemers. Verbeter de akoestiek op kantoor en zorg voor goede kantoormeubelen om te voorkomen dat deze problemen ontstaan. We gaan je vertellen hoe.

De indeling

De eerste stap bij het inrichten van een kantoor is het logisch indelen van de ruimten. Bij het indelen moet je rekening houden met de verschillende taken die uitgevoerd moeten worden. Zo moet je niet de mensen die de hele dag bellen, plaatsen naast de mensen die geconcentreerd de administratie moeten doen. Dit kan zorgen voor veel onderbrekingen tijdens het werk, waardoor er sneller fouten gemaakt zullen worden. Daarnaast kost het voor veel mensen ook veel energie en zal het vermoeidheid en stress kunnen opleveren. Dit heeft weer een hoger ziekteverzuim als gevolg.

De juiste meubelen

Afhankelijk van het werk wat uitgevoerd moet worden, moeten de juiste meubelen gekozen worden. Iemand die de hele dag geconcentreerd en zittend werk doet, kan bijvoorbeeld veel baat hebben bij een sta/zit bureau. Zo kan er worden afgewisseld tussen zitten en staan. Dit kan ook weer voor een hogere productiviteit zorgen. Ook is het erg belangrijk dat elke werknemer een ergonomische bureaustoel heeft. Dit zorgt ervoor dat ze een goede houding aannemen tijdens het werken. Op die manier kunnen er rugklachten voorkomen worden, wat ook weer de productiviteit omhoog brengt en het ziekteverzuim naar beneden.

De akoestiek op kantoor

Iets wat vaak vergeten wordt op kantoor, maar wel erg belangrijk is, is de akoestiek op kantoor. Met een open kantoor kan er veel ruis ontstaan wat voor overlast zorgt tijdens het werken. Het plaatsen van AKA akoestische materialen zal ervoor zorgen dat de echo in de ruimte verminderd wordt en de akoestiek verbetert. Wanneer collega’s aan het bellen zijn of met elkaar overleggen terwijl iemand anders probeert te concentreren, kan dit zorgen dat je veel moet schakelen en snel afgeleid bent. Dit kan zorgen voor stress en vermoeidheid, wat weer voor een hoger ziekteverzuim kan zorgen. Een slechte akoestiek op kantoor is dus zeker iets wat serieus genomen moet worden. Heb je hulp nodig met de akoestiek? Laat je dan adviseren door een professional. Je kunt ze eenvoudig online vinden en bellen voor advies!