Wat zijn de voordelen van webmail?

voordelen webmail

Heb je eigenlijk nog wel een e-mailprogramma nodig? De meeste computergebruikers zijn gewend om hun e-mail te openen en te lezen in Outlook, het bekende e-mailprogramma van Microsoft. Is het eigenlijk nog wel nodig om een e-mail applicatie op je computer te installeren? Of zijn er ook andere mogelijkheden voor het ontvangen, lezen en schrijven van e-mail?

Geen back-up’s maken met webmail

Het grootste voordeel van een e-mailprogramma was ooit dat er maar heel even een internetverbinding nodig was voor het ophalen en het versturen van e-mail. Voor het schrijven en beheren ervan was dat niet noodzakelijk. Vroeger was dat erg handig want iedere minuut dat je verbonden was met het internet kostte geld en hield de telefoonlijn bezet. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Het nadeel van een e-mailprogramma is dat er een backup gemaakt moet worden van de e-mailadressen, omdat deze lokaal staan opgeslagen.

Altijd en overal je e-mail beheren met webmail

Met online e-mail kun je altijd en overal je e-mail beheren. Je logt in via een URL en een gebruikersnaam en wachtwoord die je kunt benaderen op ieder apparaat met een webbrowser. Zo kun je overal en op ieder apparaat dat beschikt over een internet verbinding je e-mail bekijken. Elke e-mail die je ontvangt wordt bewaard op de servers van de webmail service. Je hoeft dus nooit meer back-ups te maken van je contacten. Deze staan opgeslagen bij de provider.

Geen spam meer door spamfilters

Providers van online e-mail zoals XS4all webmail zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Je hoeft je geen zorgen te maken over spam of over virussen. De online email provider zorgt ervoor dat er een virus- en spamfilter beschikbaar is. Meestal moet je de spamfilter aanzetten om geen last meer te hebben van spam of onbetrouwbare e-mails.