Wat zijn leuke bijbaantjes als student zijnde?

solliciteren bij Subway

Dit is vooral de periode dat je geld wilt gaan verdienen en met een studie ernaast is het nog niet zo makkelijk te combineren. Toch zijn er een hoop banen die goed bij je zouden kunnen passen. Van solliciteren bij Subway tot aan werken in de bar. Hieronder vind je een aantal leuke banen en wellicht dus ook iets voor jou.

Restaurants

Om te beginnen zijn restaurants er geliefd onder studenten en ook werkgevers. Het is hier namelijk vooral in het weekend en avonden druk. Dit zijn de momenten dat jij ook geen lessen hebt van school. Als student zijn dit de perfecte momenten voor je om te werken en dat komt dus goed uit. Je leert er verder nog vaardigheden, zoals werken met klanten en een team. Dit kan later nog van pas komen. Vooral voor de internationale studenten is dit een aanrader, want in de meeste gevallen mag je gewoon Nederlands spreken. Op www.werkenbijeg.com vind je meer informatie over verschillende functies.

Supermarkten

Daarna komen de supermarkten en ook hier had je wel aan kunnen denken. Het fijne hieraan is, dat je van tevoren eigenlijk geen specifieke ervaringen nodig hebt. Je kunt tegenwoordig veel sollicitatieformulieren vinden in de supermarkten en andere winkels. Daarnaast heeft het over het algemeen flexibele werktijden. Supermarkten zijn vaak op zoek naar mensen die parttime kunnen werken en dan zijn studenten de beste doelgroep. Tijdens een sollicitatie zul je vooral de standaard vragen krijgen en het is niets om je druk over te maken.

Tutor

Als je jezelf wat meer wilt uitdagen op academisch vlak, is dit misschien wel iets voor jou. Je kunt als tutor je kennis delen met anderen en zo blijft de stof beter in je eigen hersenen zitten. Een baan als dit staat ook goed op je CV. Je kunt hiermee laten zien dat je communicatieve vaardigheden hebt en dat voor bijna ieder werkveld een pre. Ten slotte geeft het voldoening om te zien dat iemand groeit in zijn of haar kennis door de begeleiding die jij geeft.

Freelance content creator

Als laatste misschien niet heel voor de hand liggend, maar je leeft in een tijd waar alles digitaal is. Als de generatie die hier het beste mee kan omgaan, zou je er weleens je voordeel mee kunnen doen. Zo zijn er genoeg bedrijven die jonge mensen nodig hebben om content te maken voor sociale media. Denk aan blogs schrijven of foto’s maken. Het is een goede manier om een netwerk op te bouwen en wie weet heb je er in de toekomst nog wat aan. Mocht je een creatief persoon zijn, wacht dan niet langer en ga op zoek naar de perfecte werkplek!