Werk je veel in een zittende houding? Dan helpen deze tips je om rug of schouderklachten te voorkomen

zittende houding

Wanneer je op kantoor of in je thuiswerkplek de meeste werkuren van de dag zittend doorbrengt, kan dit op de lange termijn voor fysieke problemen zorgen. Zeker wanneer je niet in een gezonde werkhouding aan het werk bent. Een mens is er niet op gemaakt om de hele dag te blijven zitten. Bewegen is gezond en je lichaam dient te bewegen om stijfheid en andere fysieke klachten tegen te gaan. Daarnaast is bewegen tijdens je werkdag beter voor je bloedsomloop. Hoe beter je bloed naar je hersenen gepompt wordt, hoe effectiever, meer gefocust en creatiever je aan het werk blijft. In deze blog lees je alles over de beste bureaustoel en het beste zit sta bureau.

Waarom kun je beter voor een ergonomische bureaustoel kiezen?

Ben je op zoek naar de beste bureaustoel? Dan kun je hier online veel informatie over terugvinden. Wanneer je op de beste kantoormeubelen zoekt, kom je de term ergonomisch werken vaak tegen. Ergonomisch werken heeft alles te maken met het bieden van een gezonde en goede werkhouding, vooral wanneer je de hele dag zittend werk uitvoert. Ergonomische bureaustoelen kun je helemaal aan jouw lichaamsbouw en lengte aanpassen. Heb je lange benen en een kort torso? Dan kun je de stoel hierop aanpassen. Een ergonomische bureaustoel ondersteunt je lichaam op alle cruciale punten en voorkomt dat je een verkeerde houding aanneemt.

Wil je rug-, nek- en schouderklachten voorkomen? Kies dan voor ergonomische kantoormeubelen. Dit helpt je om te ontspannen tijdens een drukke werkdag. Daarnaast scheelt het jou en je personeel extra ziektedagen omdat je minder snel lichamelijke pijn ervaart.

Wat zijn de voordelen van werken met een zit sta bureau?

Het beste zit sta bureau is een ergonomisch bureau die je op maat kunt verstellen. Een op maat gemaakt bureau voor jezelf en al je collega’s voorkomt vervelende lichamelijke klachten. Je kunt gedurende de dag namelijk zowel staand als zittend werken als je voor een zit sta bureau kiest. Door van werkhouding te veranderen, daag jij je lichaam meer uit. De beweging die je hiermee voor jezelf creëert draagt bij aan je fysieke gezondheid. Wanneer je staand werkt zou je namelijk oefeningen met je benen kunnen doen. Verder is uit onderzoek gebleken dat staand werken je productiever maakt. Je staat in een actieve houding en ook je hersenen zijn dan actiever en dus meer alert.