WordPress voor beginners: gepersonaliseerde instellingen

WordPress voor beginners

Het is altijd lastig om alles helemaal precies naar wens te krijgen, maar WordPress kun je tot op een zeker level heel makkelijk personaliseren. Wanneer je dit op een zo goed mogelijke manier doet dan doe je een simpele stap, waarmee je het hele proces ineens een heel stuk makkelijker maakt.

Daarnaast kun je de scherminstellingen ook aanpassen. Daarin kun je opties selecteren wat je wel en niet op het scherm wilt zien. Dit is een heel handig menu, zo schakel je overbodige meldingen uit dat is altijd fijn.

Interne links

Als WordPress beginner zal je wellicht bij het toevoegen van interne links het artikel op de eigen website zoeken om vervolgens de URL weer te kopiëren, maar dat kan een stuk sneller. Wanneer je de link optie gebruikt dan zul je altijd een zoekbox vinden waarmee je makkelijk kunt zoeken binnen alle geplaatste artikelen. Je vind artikelen op deze manier een stuk sneller en dan heb je binnen een aantal clicks het gehele proces doorlopen.

Gebruik de WYSIWYG balk goed

Dit is een van de belangrijkste WordPress tips. Het goed instellen van koppen kan meer lezers uitnodigen om jouw artikel door te lezen. Het is dan ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het goed gebruiken van WYSIWYG, je moet de uitgeklapte versie van deze balk gebruiken om een overzicht te hebben van alle nodige opties. Zo kun je niets vergeten en het bespaart je een hoop gedoe.

Gebruik de ‘more’ optie waar dat nodig is

Soms is het zo dat homepagina’s geen gebruik maken van samenvattingen en dan kan het zomaar zijn dat je ineens een hele blogpost ziet verschijnen op de homepagina. Dat is natuurlijk niet wenselijk. Want dit is totaal niet uitnodigend om te lezen, en daarnaast dupliceer je de content. In dit geval kun je de ‘more’ knop gebruiken. Die is te vinden in de WYSIWYG balk.

WordPress heeft ook een app

Sommigen wisten dit al, sommigen niet, maar WordPress heeft ook een app. Dit is zeker niet overbodig. Wanneer je nog eens even snel een typefout wilt weghalen als je onderweg bent, als je nog even snel op een bezoekersbericht wilt reageren dan is de WordPress app absoluut zeker heel belangrijk. Je kunt met deze app ook nog eens even snel een inzicht krijgen in de laatste cijfers.