Zo creëer je een gezonde werkomgeving

Kantoormeubelen van MV Kantoor

We besteden haast meer tijd op kantoor dan in ons eigen huis. Het is daarom enorm belangrijk dat ons kantoor een fijne en vooral gezonde ruimte is, zodat we ons werk zo prettig en gezond mogelijk kunnen verrichten. Dit zijn vier dingen die jouw kantoorruimte tot een gezonde werkomgeving kunnen maken!

Ergonomische meubelen

Je zit vaak uren in dezelfde houding achter je bureau. Zitten is sowieso niet heel goed voor je, maar als je het doet, doe het dan goed. Investeer in kwalitatieve kantoormeubelen met een goede ergonomische ondersteuning. Kantoormeubelen van MV Kantoor zijn een uitstekende keuze. Kies voor verstelbare stoelen waarbij zowel de zithoogte als zitdiepte naar behoeven aangepast kan worden. Een goede ergonomische stoel volgt de vorm van je lijf.

Licht voor vitamine D

Als we op kantoor werken zitten we toch het grootste deel van de dag binnen. Om genoeg vitamine D binnen te krijgen zijn grote ramen in een kantoorruimte wenselijk. Niet alleen hebben we vitamine D nodig om te functioneren, werken bij daglicht maakt ons ook een stuk productiever dan werken onder bijvoorbeeld TL licht. Mochten je ramen niet groot genoeg zijn om voldoende zonlicht binnen te laten, werk dan met spiegels, die het binnenkomende licht kunnen weerkaatsen.

Groen

Het is wetenschappelijk bewezen dat een mens zich beter voelt in het bijzijn van groen. Daarnaast zuiveren planten de lucht in de ruimte van CO2. Het is dus een goed idee om hier en daar een fijne plant op kantoor te zetten. Een palm of een ficus zijn populaire planten op kantoor. Ze zijn niet te opvallend, maar wel gezellig, het in leven houden van deze planten is relatief eenvoudig en de luchtkwaliteit in de ruimte gaat er door deze planten aanzienlijk op vooruit.

Ventileren

Nog een manier om de lucht gezond te houden in je kantoor is door de ruimte goed te ventileren. Zet regelmatig raampjes tegen elkaar open om wat frisse lucht binnen te halen. Gezonde lucht is niet alleen cruciaal voor een gezonde werkdag, maar ook voor een productieve werkdag. Als ons brein te weinig kwalitatieve zuurstof binnenkrijgt, kan het ook minder werk verzetten. Een productieve werkomgeving is dus een gezonde werkomgeving. Om alles uit je werkdag te kunnen halen is een gezond kantoor van groot belang. Dit bereik je met ergonomische meubels, voldoende zonlicht voor de vitamine D en wat inspanningen ten behoeve van de luchtkwaliteit. Kijk even online rond voor geschikte kantoorartikelen en ga vandaag nog aan de slag!