Zo kies je een goede bureautafel voor jouw thuiswerkplek

goede bureautafel

Werk jij ook al meer dan een jaar thuis? Deze thuiswerkperiode is helaas nog niet voorbij. Daarom kun je er maar beter het beste van maken. Want hoe langer jij nog blijft werken aan de keukentafel of dat te kleine bureau op de zolderkamer, hoe meer gezondheidsklachten je krijgt. Een goede bureautafel is een musthave om gezond en comfortabel te werken. Gelukkig is er genoeg keuze als het gaat om thuiswerkbureaus. Maar hoe kies je een bureau dat bij jou past? De volgende punten in deze blog helpen je om een goede keuze te kunnen maken.

Bepaal de juiste maat

De maat van een bureau is een persoonlijke keuze en hangt af van hoeveel ruimte je nodig hebt. Werk je enkel op een laptop en heb je verder vrij weinig nodig? Dan kan een klein bureau prima voor je zijn. Maar moet je regelmatig dossiers raadplegen of wil je documenten en kantoorbenodigdheden binnen handbereik hebben? Dan heb je meer ruimte nodig. Wellicht werk je met een desktop, twee schermen of wil je een printer op de hoek van je bureau kunnen plaatsen. In dat geval is een hoekbureau erg praktisch, zodat je nog genoeg werkruimte hebt.

Bepaal de uitvoering

Bureaus zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Steeds populairder zijn de zit-sta bureaus. Niet alleen op kantoor maar ook thuis. Door te werken op een zit-sta bureau blijf je meer in beweging en kun je je werkhouding steeds afwisselen. Er zijn bureaus die je elektrisch kunt verstellen, maar je kunt ook kiezen voor een bureau met een handslinger om deze handmatig te verstellen. Belangrijk is om te kijken of de verstelbare hoogte past bij jou. Als je staand gaat werken moeten je armen in een hoek van 90 graden op het tafelblad kunnen rusten. Ga je zittend werken, dan stel je de hoogte in op basis van je lengte. Ben je bijvoorbeeld 1,80m? Dan stel je je bureau in op een hoogte van 74 cm.

Kies het gewenste materiaal

Welk materiaal kies je? Veelal zien we eikenhouten bladen met daaronder metalen verstevigingsbalken. Maar je kunt ook kiezen voor gemelamineerd spaanplaat in diverse kleuren. Daarnaast kun je ook nog extra materialen toe voegen. Denk aan een metalen rolkast of ladeblok onder het bureau. Of een akoestische scheidingswand voor je bureau zodat je minder overlast hebt van geluiden in huis. Deze scheidingswanden zijn gestoffeerd met vilt en hebben een geluiddempende vulling.

Stel je bureau naar wens samen

Je bureau moet natuurlijk wel matchen met jouw thuiswerkplek. Heb je laminaat op de werkkamer? Dan kies je misschien liever voor een wit of zwart bureau dan voor een bureau met houten blad. Er is altijd wel een bureau te vinden dat perfect integreert met de thuiswerkplek. Bij Bureaustoelexpress kun je een bureau zelf naar wens samenstellen. De kleur van het bureaublad en ook de kleur van een scheidingswand kies je zelf. Zo heb je altijd een bureau passend bij jouw interieur.