Zo vind jij het juiste personeel

juiste personeel

Als je een eigen bedrijf hebt en je daar personeel voor zoekt kan het nog best moeilijk zijn om het goede personeel te vinden. Er zijn veel verschillende soorten banen en er zijn ook veel mensen die opzoek zijn naar een baan. Het is belangrijk dat je personeel goed past bij het werk wat ze doen en het liefst ook nog binnen het team. Om ervoor te zorgen dat je het goede personeel hebt kun je deze tips gebruiken.

Zorg dat je zelf weet wat je zoekt

Het belangrijkste is dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je nodig hebt van je personeel. Je wilt graag dat ze goed zijn in de functie die jij ze geeft. Daarom is het belangrijk dat je eerst zelf nagaat welke eigenschappen belangrijk zijn voor een bepaalde functie. Zo kan het zijn dat je voor sommige functies sociaal moet zijn, terwijl dat voor andere functies echt niet nodig is. Zorg er daarom voor dat jij weet wat je zoekt. Je kunt daardoor betere vragen stellen die al in de goede richting gaan. Op die manier wordt het filteren van verschillende mensen een heel stuk beter te doen.

Zet een advertentie online

Stel dat je schoonmakers zoekt voor jouw schoonmaakbedrijf is het belangrijk dat je hier de juiste mensen voor aantrekt. Je wilt graag reactie op je vacature en daarom is het belangrijk dat je jouw vacature beschikbaar stelt. Wanneer je een vacature alleen in de plaatselijke supermarkt hangt is er maar een kleine kans dat je reactie krijgt. Het beste is daarom om je vacature als advertentie online te zetten. Op die manier is er een grotere kans dat je reactie krijgt. Het is ook altijd slim om een aantal mensen te laten weten dat je op zoek bent naar nieuwe medewerkers. Vaak zullen mensen dit dan aan andere vertellen en misschien wel contact opnemen met iemand die mogelijk een goede kandidaat zou kunnen zijn. Vaak is dit de beste manier waarop je aan nieuwe werknemers kunt komen.

Probeer zoveel mogelijk mensen op gesprek te laten komen

Het fijnste is als je personeel kunt kiezen. Probeer daarom zoveel mogelijk mensen te laten komen om even een gesprek te voeren. Het is misschien niet heel fijn om mensen te moeten laten weten dat zij het niet geworden zijn, maar voor jou en het bedrijf is er dan wel de grootste kans dat je een goede werknemer kunt vinden. Vaak is het zo dat als je meerdere kandidaten hebt je ze wel een beetje met elkaar kunt vergelijken en dan de keuze kunt maken voor de beste. Ook is het zo dat wanneer je meerdere mensen hebt die het werk zouden kunnen doen je kunt kiezen voor degene waarvan je verwacht dat die het beste in het team zal passen. Op die manier zorg je er ook voor dat je andere werknemers blij zullen zijn. Veel mensen hechten hoge waarden aan het team en de sfeer die er daardoor op de werkvloer is. Als deze goed is blijven werknemers vaak een stuk langer.