Zo wen je aan een mum van tijd weer aan het werken op kantoor

kantoor

Na een jaar thuiswerken, gaf demissionair premier Rutte eindelijk groen licht om meer op kantoor te werken. Dat is heel goed nieuws, maar misschien is het voor jou juist wel een flinke overgang. Daarom geven we jou in deze blog een aantal tips over hoe je zo gemakkelijk mogelijk weer integreert in het kantoorleven.

Lunchen op werk

Het fijnste aan thuiswerken was misschien wel dat je later kon opstaan en ook nog tijd had om een gezonde ontbijtje te maken. Maar nu we terugkeren naar kantoor,is dat verleden tijd; meal prepping it is! Doe dit de avond van tevoren zodat je ‘s ochtends geen stress hebt. Zorg bovendien voor gevarieerde maaltijden. Een gekookt eitje of yoghurt voor wat eiwitten, voldoende water ter hydratatie, fruit en groente als gezonde kost en volkoren producten om genoeg vezels binnen te krijgen. Deze voedingsmiddelen kun je bovendien gemakkelijk verpakken in mepal lunchpotten. Hier kun je bijvoorbeeld soep, yoghurt of havermoutpap in bewaren.

Prikkels

Waar je thuis prikkelarm werkt, word je op kantoor vaker gestoord; collega’s die iets aan je willen vragen, fysieke vergaderingen en de ellenlange praatjes bij het koffiezetapparaat. Het is fijn dat het weer mag en kan, maar wennen zal het voor iedereen zijn. Daarom is het belangrijk om af en toe even een stapje terug te doen. Download bijvoorbeeld een meditatie app waarbij je in een rustige ruimte – al is het de toilet – een minuut lang ademhalingsoefeningen kunt doen. Je zult merken dat je op zo’n moment kunt uitzoomen en tot rust komt. En wist je dat gadgets zoals activity trackers ook een functie hebben waarmee je ademhalingsoefeningen kunt doen? Deze oefeningen hebben vaak geen geluid. Hiermee kun je dus in alle stilte achter je bureau oefeningen doen tijdens een stressmoment.

Orde op je bureau

Was jouw bureau voordat de thuiswerkregeling van kracht werd altijd een zooitje?
Breng hier dan vanaf nu verandering in. Een opgeruimde werkplek zorgt namelijk voor meer overzicht en focus waardoor je productiever bent. Zorg voor een notitieboek, een agenda, opbergmappen, gebruik draadloze gadgets zodat je geen last hebt van rondslingerende kabels en geef alles een vaste plek zodat je het gemakkelijk kunt terugvinden. Daarnaast kun je voor jezelf ook een clean desk policy inlassen. Hierbij neem je elke dag de laatste vijf minuten om je bureau volledig op te ruimen. Zo kun je de volgende dag met een schone lei beginnen.

Hybride werkplek

Vond je thuiswerken zo fijn? Bespreek dan met jouw leidinggevende of een hybride werkplek een optie is. Zo kun je een gezonde balans vinden tussen tussen vrije tijd en werk. Wanneer je thuis werkt, heb je meer tijd over voor andere activiteiten. Je hoeft namelijk niet te reizen naar kantoor waardoor je reistijd en reiskosten bespaard. Dus ben je van plan om een hybride werkplek voor te stellen? Dan kan het handig zijn om ook de voordelen voor jouw werkgever te benoemen. Bijvoorbeeld dat er minder reiskosten zijn en dat je je beter kunt concentreren waardoor je productiever bent.